Csináld magad

Hangolódjunk a karácsonyra

2. Rész: Készítsünk adventi koszorút

Bizonyára már beszereztétek adventi koszorúitokat, vagy elkészítettétek azokat saját magatok. Akik még nem tették és szeretnék a lakást kicst ünnepibb hangulatba hozni, most itt az alkalom belevágni. Tarts velem és készítsünk együtt advent koszorút.

Egyre vagányabb, modernebb koszorúkat láthatunk már az üzletekben vagy a különböző Csináld magad oldalakon, ám én ez alkalommal a hagyományos anyagokhoz, textúrákhoz tértem vissza. A koszorú díszítéséhez felhasználtam például egész fahajat, szárított narancs karikákat, szárított csipkebogyót és csillagánizst, valamint fenyőtobozt is. Magát a koszorút pedig virágüzletben vettem.

Ha most fogsz neki koszorút készíteni, az idő szűkössége végett, a szárított narancsot, csipkebogyót (vagy más szárított bogyós gyümölcsöt) érdemes készen megvenni hobby boltban vagy virágüzletben. Én már egy ideje szárítottam a gyümölcs karikákat a radiátoron, készülve arra, hogy a koszorú készítésekor felhasználjam őket. Nem mellesleg szobaillatosítónak is beváltak az aszalódó narancs karikák.

Az adventi gyertyák házilag is elkészíthetőek. Érzel magadban tettvágyat, hogy kipróbáld a gyertyaöntést? Csekkold az erről írt cikkemet itt!

Az adventi koszorú elkészítési folyamatát nem bonyolítottam túl. A gyertya tüskéket, azon kívűl, hogy beleszúrtam a koszorúba, egy vékony dróttal még hozzá is erősítettem. Felszúrtam a tüskékre a négy darab gyertyát. A gyertyák elhelyezésénél választhatunk hogy egymás mellé tesszük őket, így a koszorú fele üres marad a díszítő elemek számára, vagy három gyertyát helyezünk egymás mellé és a negyedik külön áll, illetve elhelyezhetjük még keresztirányban is a gyertyákat. Én az utóbbi lehetőség mellett döntöttem. Az összes díszítésnek szánt elemet, pedig ragasztópisztollyal rögzítettem a koszorúhoz, így végeredményűl egy ízléses, rusztikus koszorút kaptam, ami a következő hetekben az ebédlőasztal ékes dísze lesz.

Amennyiben tetszett az Adventi koszorús csináld magad projekt, akkor lájkolj Facebookon és kövess Instagramon, hogy értesülj az új tartalmakról!

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.