Sütés-Főzés

Banános zabkeksz

Finomság csupán három hozzávalóból

A banánkenyér és a csokis zabszelet után itt van egy újabb finomság, ami még a vonalaidra is tud vigyázni. Tízóraira vagy uzsonnára tökéletes, de még a diéta mellé is választhatod kiegészítőnek, hogy leküzd az édesség utána vágyadat. Nah, de nézzük, mi is az a három hozzávaló amiből elkészítheted ezt zabos finomságot.

Hozzávalók:

  • 2db közepes banán
  • 140 g zabpehely
  • 100 g étcsokoládé (helyettesíthető vörösáfonyával, mazsolával)
  • Fahájjal és vanília aromával ízesítheted (nem kötelező)

A banánokat meghámozzuk, egy tálban összetördeljük és villával pépesítjük, körülbelül olyan állagúra, mintha babaétel lenne.

Majd hozzákeverjük a zabpelyhet. Hagyjuk kicsit állni, hogy a zab kidegedjen a banánban, majd hozzákeverjük az apróra vágott étcsokoládét. (Ha még egészségesebbre szeretnéd készíteni a csokoládét helyettesítheted vörösáfonyával vagy mazsolával is.) Fahéjjal és vanília aromával ízesítheted, de ez nem kötelező. Én egy mokkás kanál fahajat kevertem bele a sütimasszába.

Evőkanállal szaggatjuk a masszát, kézzel először golyóra formázzuk, majd meglapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

180 celsius fokon 12-15 percig sütjük. A kekszek nagyjából ugyan úgy jönnek ki a sütőből, mint ahogy betettük őket. Ez az adag 14-16 db keksz elkészítésére elegendő. Dobozban tárolva akár 1 hétig is eláll a hűtőben, már ha nem tűnteted el a pocakodba egy nap alatt. 😀

Ha tetszett a banános zabkeksz receptje és kíváncsi vagy arra, hogy milyen finomságot fogok legközelebb elkészíteni, akkor lájkolj Facebookon és kövess Instagramon, hogy értesülj az új tartalmakról!

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.