Sütés-Főzés

Batáta Brownie

Igazán egyszerű, robotgéppel könnyen elkészíthető, ragacsos, kakaós, tömör finomság. Röviden így tudnám jellemezni ezt a süteményt. Brownie készítéséhez nagyon sok cukor szükséges, így egy igazán kalóriadús édességről beszélünk. De ezt az édesburgonyás browniet diétázóknak is ajánlott fogyasztani. 😊

A legnagyobb csavar ebben a süteményben a már említett édesburgonya vagy más néven batáta. Ízeiben leginkább a sütőtökhöz hasonlít, egészségügyi előnyei között pedig meg kell említenem a magas antioxidáns tartalmát. C- és D-vitaminban is gazdag, segít stabilizálni a vércukor szintet és alacsonyan tartja a koleszterint. Süteményekben a batáta helyettesítheti a zsiradékot, spórolhatunk általa a cukorral és puha, szaftos állagot kölcsönöz a desszertnek. Nah de nézzük milyen hozzávalókra van szükséged ha ezt a szuper édességet el akarod készíteni:

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. 1 kiskanál fahéj és 1 kiskanál szerecsendió hozzáadásával pépes messzává turmixoljuk az édesburgonyát.

Felolvasztunk 100g vajat. Ezt egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, fél tasak sütőport (7-8g), 5 evőkanál juharszirupot és 100 g lisztet. Ezt csomómentesen elkeverjük.

Hozzáadjuk az édesburgonya leturmixolt masszáját és még 30 g kakaópórt. 120 g étcsokit apró darabokra vágunk. Ebből kb 100 grammnyit belekeverünk a tészta masszájába.

Sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszáját és elegyengetjük. A maradék 20 gramm apróra vágott étcsokoládé a tetejére szórjuk. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.

Ha tetszett a batátás brownie receptje és kíváncsi vagy arra, hogy milyen finomságot fogok legközelebb elkészíteni, akkor lájkolj Facebookon és kövess Instagramon, hogy értesülj az új tartalmakról!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.