Sütés-Főzés

Cseresznye szezON: avagy a cseresznyés kakaós kevert pite

Semmi bonyolult trükk, szimpla hozzávalókból, puha, vajas, gyümölcsös és egyszerűen isteni! Így tudnám jellemezni ezt a könnyed nyári süteményt. Az alábbi recepteben cseresznyét használtam, de igazából bármilyen szezon gyumölcsből megvalósítható, legyen az barack, meggy, áfonya vagy éppen szeder. Teszteld te is ezt a fenomenális nyári pitét… 😉

Fent olvashatod a hozzávalókat. A cukrozatlan kakaópor opcionális. Csak akkor tedd bele, ha kakaósan szeretnéd elkészíteni a süteményt, egyébként kihagyható a receptből. Én ezt most kakaósan készítettem, de ha barackot használok a cseresznye helyett, akkor nem teszek bele kakaót, mert szerintem annyira nem talál a barackkal a kakaós íz.

A vajat felolvasztjuk, hagyjuk kicsit hülni, majd robotgép segítségével hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a cukrot. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és szépen eldolgozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport így dolgozzuk csomómentesen egyneműre.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, rádobáljuk a kimagozott cseresznyét, majd 180 fokos előmelegített sütöben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a sütemény elkészültét.

Miután kihült, felszeleteljük, meghintjük porcukorral és már tálalható is. 😊

Ha tetszett a cseresznyés pite receptje és kíváncsi vagy arra, hogy milyen finomságot fogok legközelebb elkészíteni, akkor lájkolj Facebookon és kövess Instagramon, hogy értesülj az új tartalmakról!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük