Csináld magad

Hangolódjunk a karácsonyra: Karácsonyi ajtódísz

Ahogy azt már a közösségi médiában beharangoztam útjára indult egy poszt sorozat, melyel lélekben is a karácsonyra hangolódhatunk. Csináld magad projektek keretében lakásdekorációs elemeket készítek, hogy otthonunk is felvegye az ünnepi hangulatot, megnézünk egy-két ajándék csomagolási technikát illetve a karácsonyi asztal finomságaihoz is teszek egy kis kitérőt.

Íme, itt is van az első epizód 🙂

Első Rész: Karácsonyi ajtódísz

Üzletekben rengeteg féle fajta karácsonyi ajtódíszt találunk, de most én a kreatívabb utat választom. Saját készítésű ajtódíszekből is számtalan variáció kering a neten. Igazából csak a képzeleted és a büdzsé szabhat határt. Íme néhány példa (netes gyűjtés):

Én egy relative egyszerű ajtódíszt készítettem, amiben akár a gyerekek is tudnak segíteni és az alapanyagok is egyszerűen beszerezhetőek.

Nézzük csak mi is kellett hozzá:

  • 11 db kis méretű fa golyó (belseje legyen átfúrva)
  • 1 db hurkapálca
  • 1 db szatén szalag tekercs
  • Lézervágott fa elemek

Az összeillesztéshez pedig ragasztópisztolyt és kétoldalú ragasztó szalagot használtam.

Első lépésként a hurkapálcát bevontam a kétoldalú ragasztó szalaggal, majd a szatén szalaggal tekertem körbe, beletapasztva a ragasztóba. Szatén szalagból érdemes megvenni egy egész tekercset, mert a maradékot még a karácsonyi ajándékok csomagolásához is fel tudod használni. A hurkapálca két végére ragasztópisztoly segítségével előre lefestett fa golyókat erősítettem.

Aztán a piros szalagból kimértem 4 db 40 cm hosszúságú szakaszt, majd ezeket is a pálcához ragasztottam. 3 db szalagot lelógattam a rúdról, míg a negyedik képezi az akasztós részt. A szalagokat nem közvetlenül a hurkapálcához ragasztottam, hanem hurkot képezve önmagához.

Hobbi boltban beszerezhető lézer vágott fa elemeket vásároltam melyeket akril festékkel lefestettem. (Amennyiben szeretnéd bevonni a család többi tagját vagy a gyereket/gyerekeket, ebben kérheted a segítségüket.) Száradás után lelakkoztam a fa elemeket. Ha nincs megfelelő lakk a kéznél, használhatod a favágó módszert és hajlakkal fújd át a lefestett elemeket. A hajakk is szép fedőréteget képez illetve kölcsönöz egy kis fényt is a fa elemek számára.

Végül a ragasztópisztoly segítségével a szalagokhoz erősítettem a fa elemeket. A fa golyókat pedig egy másik hurkapálca segjtségével felfűztem a szalagok végére.

Voilá! Elkészült a karácsonyi ihletésű ajtódíszünk 😊

Ha tetszett a csináld magad projekt, akkor lájkolj Facebookon és kövess Instagramon, hogy értesülj az új tartalmakról!

Egy hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.