monaco
Utazás

MONACO

-Egy nap a fényűzés, csillogás és luxus világában-

Monaco a törpe államok közé tartozik. Területe mindössze 2 km2, ugyanakkor az egyik legsűrűbben lakott ország az egész világon. Monaco a gazdagok és a hedonisták játszótere. Sokan akarnak ide költözni, mivel a monacóiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük és a pénzmosás felett is szemet hunynak. E mellett otthont ad az éves Forma-1-es Nagydíjnak. Drága sportautókból itt nincs hiány és nem csak a nagycírkusz ideje alatt telik meg eme piciny ország luxus autókkal. Úgy is fogalmazhatnék, hogy Monacóban a luxus, a fényűzés és a csillogás már a levegőből is kiérezhető. Ez a különleges légkör szinte egyedülálló Európában. Adóparadicsomi léte mellett kellemes klímája, makulátlan tisztasága és a bűnözés szinte teljes hiánya is kedvező körülményeket teremt az itt lakók számára.

Ha ebbe a pompával átitatott oszágban szeretnél ellátogatni, ajánlatos a szálláshelyet inkább Nizzába foglalni. Sokkal olcsóbb, mint a gazdag társadalmi rétegre beárazott monacói szállodák. Nizzából a 100-as busszal mindössze 1,5 EUR-ért fél óra alatt máris Monacóban találod magad. Érdemes a menetirány szerinti jobb oldalra ülni a buszon, mert a kilátás káprázatos. Az egész út a francia riviérán halad végig. Itt is egy buszról készített kép kedvcsinálónak 😊

Ha már eljutottunk Monacóig, nézzük mik a főbb látványosságok, mi az amire megéri időt szakítani.

Hercegi Palota:

A hercegi palota jelenleg II.Albert monacói herceg és családjának az otthona. Vannak a palotának részei amik a látogatók előtt is nyitva vannak (felnőtt belépőjegy 8 eur). A palota eredetileg erődítménynek készült, erről a külső homlokzata is árulkodik, ám a palotába belépve igazán grandiózus és gyönyörű látvány fogad. Ha nem akarod megnézni a palotát belülről, akkor is érdemes felmenni, mert csodás a kilátás és minden nap 11:55-kor megtekinthető az őrségváltási ceremónia.

Katedrális:

A monacói katedrális modern épületnek számít. Neoromán stílusban épült 1875-ben. Itt található több korábbi monacói herceg sírja. A katedrális mellett pedig egy gyönyörű parkban pihenhetünk meg, miközben megcsodáljuk a színes házakra és a kikötőre nyíló kilátást. A katedrálisba a belépés egyébként ingyenes.

Kaszinó:

Mielőtt megcsodáljuk a kaszinót, érdemes a kaszinó előtti téren elidőzni egy keveset. Drága autók jönnek-mennek, parkolnak és a tulajdonosaik élvezik ahogy a járókelől és a turisták megcsodálják járgányukat. Mondhatni fürdőznek a rájuk irányuló figyelemben. Cserébe lehet fozótkodni a James Bond filmekből jól ismert luxus sportautókkal.

A kaszinó épülete 1858-1863 között épült, de többször is átépítették. Jelenlegi alakja Charles Garniernek köszönhető aki a párizsi operaházat is tervezte. A kaszinó kívülről és belülről is gyönyörű. Mintha egy filmszínházba vagy operaházba csöppenne az ember. Belépés kizárólag csak 18 éven felülieknek lehetséges, de ők is csak megfelelő öltözékben léphetnek be és 10 -20 eur a belépő ára, attól függően hány terembe szeretnének bemenni. Ellenben akit nem vonz a szerencsejáték, az előtérbe még bemehet és megízlelheti az egykaros szerencsegépek világát.

A monacoi herceg autógyűjteménye:

Az automobilok szerelmeseinek és nemcsak: a monacói herceg gyűjteménye kihagyhatatlan pont ha Monacóban jársz. 100 autó került itt kiállításra a veteránautóktól a luxusautókig, sőt még katonai járművekkel is találkozhatunk. A kiállítás darabjai a herceg személyes gyűjteményéből kerültek ki, amit több mint 30 év alatt szerzett és restauráltatta őket. A belépőjegy ára 8 eur, de ha a hercegi palotába is ellátogatunk, kérhetünk kombinált jegyet, és akkor olcsóbban jön ki mindkét hegyszínre a belépő.


Ferrari F40 – Mindennek az alfája és omegája

Monaco, monakói luxus, monacói fényűzés és pompa


1971-es Le mans filmből ismert Steve McQueen által vezetett mclarennel is talákozhatunk

bMonacó, monacoi luxus, monacoi fényűzés

Számomra ennyi fért bele egy napba Monacóban. Nyílván ha több időt töltöttem volna itt, vagy másnap is visszajövök akkor az Oceanográfiai múzeumot és a Jardin Exotiqe de Monaco is megtekintem, de úgy voltam vele hogy akváriumot és botanikus kertet máshol is találok és inkább a jellegzetes monacói dolgokat kerestem.

Ha tetszett a Monacói beszámoló és kíváncsi vagy a legújabb bejegyzéseimre, akkor kövess facebookon és instagramon, hogy ne maradj le az új tartalmakról!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.