Csináld magad

Húsvéti nyuszi origami

Hozzám hasonlóan te is az utolsó pillanatban fogtál neki a húsvéti lakásdekorációnak? Akkor itt egy egyszerű, fillérekből is elkészíthető, jópofa, dekoratív ötlet: húsvéti nyuszi origami. A papír hajtogatás nem csak gyerekeknek való, az origami felnőtteket is leköt és szórakoztat. Sőt, Japánban még Origami világkiállítást is szerveznek.

Neten keresgélve találtam ezt a húsvéti nyuszi origami ötletet, amit most veled is megosztok, mert tényleg egyzserű és díszes tárolója lehet a húsvéti édességeknek, csokitojásoknak, vagy akár a kis locsolóknak is tökéletes ajándék lehet.

Fogj egy négyzet alakú papírlapot. Én 21x21cm-es színes papírlapot használtam a nagyobb nyulakhoz, de felhasználhatsz csomagolópapír maradékot is. Ez egy közepes nehézségű papírhatogatási technika, de nem kell félni tőle, a videó lépésről lépésre bemutatja, hogy mit mikor és hova kell hajtani, betűrni. Így az alábbi útmutatónak köszönhetően te is könnyedén elkészítheted ezeket az origami nyuszi kosarakat. A video angol nyelvű, de fontosabb a kézmozgást nézni és követni, ezért sok leállítást ígényel a dolog, de a hétvégéig még lehet gyakorolni. 😊 Próbáld ki te is!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.