Sütés-Főzés

Répás brokkoli fasírt

Nem vagyok vegetáriánus, de nyitott vagyok az új dolgok felé és az alábbi fasírozott, vagy nevezzük inkább mártogatósnak tökéletes választás előételnek egy kerti partin vagy csak simán filmnézés közbeni nassolnivalónak. 😊

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 csésze liszt (380-400 g)
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 fej brokkoli (kb 500 g)
  • 2 szál répa
  • Só-bors ízlés szerint
  • Olaj

Elkészítése egyszerű és viszonylag gyorsan is megy. Nekem körülbelül 30-40 percbe került. Megpucoljuk a répát és a brokkolit. Felszeleteljük 2 cm darabokra (a brokkolinak a szára is felhasználható) és aprítógépbe tesszük, hogy a megfelelő morzsás állagot elérjük. Ha nincs kéznél aprítógép késsel aprítjuk tovább kis darabokra.

Amint elértük a morzsás halmazállapotot, kiöntjük egy tálba és az örleményhez keverjük a többi hozzávalót: 2 egész tojást, lisztet, reszelt parmezán sajtot. Amint összeállt a massza, belereszeljük a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A serpenyő aljába vékony olajcsíkot öntünk. Evőkanállal szaggatjuk a masszát és formáljuk fasírt alakúra, amit az előmelegített olajon sütünk meg.

Ha egészséges életmódot folytatunk az olajat helyettesíthetjük kókusz zsírral is, a hatás ugyan az. Én amikor a képeket készítettem olajat használtam.

Nos, ebben a habzó olajban kisütjük a fasírtokat, ügyelve arra hogy ne égessük oda. Közepes lángon 2-3 perc elegendő, majd megfordítjuk és újból 2-3 percet sütjük a másik oldalát is, addig amíg aranybarnás színt nem kap a felszíne.

Papír törlőkendővel beterítek egy tálat, ebbe helyezem bele az olajból frissen kiszedett fasírtokat, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot a felszínéről.

Tálaláshoz többféle szószt is használhatunk: ketchup, majonéz, barbecque szósz. A képen én ketchap-ot használtam, de az ízvilágot a tejfölös szósz is tökéletesen kiemeli.

(Tejfölös szósz: 1 dl tejföl, 1 evőkanál  krém sajt, só-bors-fokhagyma pór, esetleg petrezselyem vagy snidling. Keverjük össze a hozzávalókat, majd tetszés szerint fogyasszuk.)

Jó étvágyat hozzá!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.