Sütés-Főzés

Ultimate csokis banánkenyér

Jöhet egy igazán finom és nem túl édes banánkenyér reggelire? Vagy inkább ebéd után desszertnek? Az interneten több banánkenyér recept is kering és nem állítom, hogy az összeset kiprobáltam volna, de ami eddig a leginkább bevált az az alábbi. Nos, próbára teszed velem a sütési tehetségedet?

Ez egy igazán egyszerű kavart tészta recept. A kezdők is könnyű szerrel megsüthetik otthon.

Először is fogd a banánokat, hámozd meg, tedd egy tálba és villával nyomkodd össze jó pépesre. Jöhet rá két egész tojás, 140 g görög joghurt, egy evőkanál vanília kivonat és 75 g juharszirup. Ezeket így keverd el a banánpéppel. Adj hozzá 15 g sütőport és 110 g lisztet. Itt már elővettem a botmixert hogy csomómentesen tudjam kikavarni a masszát. Gőz fölött megolvasztottam 40 g étcsokoládét (de ha az nincs otthon, csokipasztillával is helyettesítheted).

Innentől kezdve két megoldás lehetséges. Vagy hozzáadod az olvasztott csokit a banános masszához vagy megpróbálsz egy márványos mintázatot kihozni. Én az utóbbit választottam. Kivettem 10 evőkanállal a banános tésztából és összekevertem az olvasztott csokoládéval. A tepsit kibéleltem sütőpapírral és beletöltöttem a banános massza felét. Aztán belekanalaztam 3-5 kanállal a csokis masszából majd újra a banános és újabb 3-5 kanálall a csokisból. Végezetül egy villával 8-asokat rajzoltam a tésztába, így alakítva ki a márványos mintázatot.

Ezt egy 160 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ahány sütő annyi féle, így mielőtt kivennéd a sütőből azért érdemes a fogpiszkálós szúró próbát alkalmazni. Bizos ami biztos 😊

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.